Varukorgen innehåller 0 produkter
Logga in

Verksamhetsbeskrivning

Föreningen 9 liv Östergötland bildades i juni 2009 av ett antal personer som kände att de hade en gemensam syn på katter, deras behov och ville arbeta på ett sätt som satte katten i fokus.”9 liv” anser att om man tar hand om en hittekatt, som kan vara skygg, så måste man arbeta mer aktivt och systematiskt med katten för att den ska bli social och trygg. Den ska få den tid som behövs för att lita på människor. Den tiden kan vara helt olika från katt till katt. Vi vill också ta fram det som är det fascinerande med katter, att de är så olika och att det är lika kul med mer självständiga katter som med kelgrisar. Dessutom har alla katter rätt att få finnas och bemötas utifrån sina förutsättningar och behov.Vi ser till att katterna kommer till ett stödhem som har den erfarenhet som krävs för just den katten samt att vi alltid finns med i bakgrunden med råd och stöd om hur man ska arbeta med skygga katter. Vi ställer också upp med råd till de som adopterar en katt som kanske är lite blyg. Vi gör även hembesök om det behövs, allt för att katten ska få det bra.


Vi prioriterar hittekatter men i mån av tid och plats så hjälper vi även till med att omplacera katter vars ägare av olika anledningar inte kan ha dom kvar. Kan vi inte hjälpa till där så riskerar ju även de katterna att bli hittekatter.


Vi vill sprida kunskap om katters beteende så att man förstår varför de beter sig på ett visst sätt. Detta kan också leda till att man kan behålla sin katt efter det att man lärt sig mer om katten.


9 Liv Östergötland är också medlemmar i riksorganisationen Svekatt. En rikstäckande organisation som är till för de kattföreningar/katthem som arbetar med alla sorters katter. Avlivning sker endast av medicinska skäl, inte för att en katt är skygg.


I dagsläget placerar vi de katter vi tar hand om i olika stödhem. Ett arbetssätt som innehåller både positiva och negativa inslag. Ett positivt inslag är att katterna direkt får komma till en social miljö vilket alltid underlättar arbetet med skygga katter. Arbetssättet blir där emot administrativt arbetsamt eftersom stödhemmen är spridda över i stort sett hela Östergötland.

 


9 livs mål är att hitta en lokal (har du något tips på en sådan så hör av dig till oss) så att vi kan starta upp ett katthem där vi i första hand tar hand om hittekatter men även omplaceringskatter samt inackorderingar så att kattägarna har ett tryggt ställe att lämna sin katt till när de till exempel åker på semester. Att det finns ett ställe att lämna katten på om man åker bort eller blir sjuk kan också förhindra att katterna blir lämnade.
Fram till dess arbetar vi med att ta hand om katter i de stödhem som vi har knutna till oss samt att försöka bygga upp vår ekonomi så att vi är redo den dag vi hittar en lokal att vara i.


Hur kan du hjälpa oss?

Bli medlem:
150 kr för vuxen
Bankgiro 430-7823
Swish 1231615376

Ge en gåva
Bankgiro 430-7823
Swish 1231615376

Bli månadsgivare
Ett bidrag, stort som smått, som kommer in regelbundet är mycket värt då det ger en viss trygghet.


 

 


Det finns inga produkter i denna kategori.

^ Upp ^
Info banner